Den praktiske sengen

Senger med oppbevaringsmuligheter er et perfekt alternativ for deg som ønsker å holde soverommet eller gjesteværelse ryddig og ordentlig. Enten det er grunnet lite eksisterende skapplass, eller kun fordi du ikke ønsker flere skap og kommoder, er dette en gylden mulighet til å oppbevare leker, ekstra dyner og sengetøy eller sesongklær som ikke brukes for øyeblikket.

Å holde hjemmet, og kanskje spesielt soverommet ryddig er noe som er viktig for mange. Studenter har kanskje lite plass å yte med, og derfor kan ekstra oppbevaring i sengen være den perfekte løsningen. Som foreldre har man mye man skal holde styr på, og kanskje er det akkurat denne muligheten som gjør det lettere for dere å lage et system i kaoset.

Vurder ditt behov

Akkurat som når du velger alle andre senger, skal du fortsatt se etter en god madrass, kvalitet og det designet du ønsker. Selv om sengen skal være praktisk skal ikke dette føre til at du nedprioriterer de andre ønskede kvalitetene. Det er derfor viktig at du forventer det samme av denne sengen, som av alle andre, enten du ønsker kontinetalseng, rammemadrass eller en regulerbar seng.

Først og fremst må du vurdere behovet ditt. Hvor stor seng ønsker du, og hvor mye oppbevaringsplass trenger du. De større sengene som f. Eks en 180 x 200 eller en 155 x 210 vil åpenbart tilby deg mer oppbevaringsplass enn en 90 x 200 seng vil kunne. Likevel skal du huske å ta en titt på størrelsen på sengerammen eller de tilhørende skuffene, for det er dette som virkelig avgjør oppbevaringskapasiteten.

En modell for enhver

Som med alle andre senger finnes det mange forskjellige modeller. Kanskje ønsker du deg en stor seng med skuffer under, og da kan Messina Furu være et godt valg. Dersom du er en av dem som ikke ønsker at skuffene skal synes, kan du for eksempel investere i Ikea modellen Malm, der du får muligheten til å vippe opp hele madrassen. Uansett hva du skulle ønske deg, så finnes det modeller der ute til ethvert behov og til enhver pris. Dersom du virkelig ønsker en mer simpel modell, som kan tilby deg mindre synlige skuffer, bygget inn i sengerammen, kan Ikea modellen Nordli være valget for deg.

Uansett hvilken modell du skulle falle for, er den aller viktigste faktoren en god madrass. Invester i en madrass som er tilpasset ditt eller deres behov og som er laget av et materiale som passer.