Finn den beste belysningen til soverommet

Belysning er noe som virkelig kan påvirke atmosfæren i et rom, og når det kommer til akkurat soverommet, er dette spesielt viktig. Lyset på soverommet, er nemlig nok noe av det aller viktigste lyset i hjemmene våre, fordi det kan ha direkte innvirkning på søvnen vår. Her får du vite litt mer om hvorfor og ikke minst hvilken belysning du kan velge for å optimere søvnen din. 

Det er enkelt å tenke at lamper er lamper, men det er så mange forskjellige nyanser når det kommer til belysning, og ikke minst hvordan den påvirker oss. Det å finne den perfekte belysningen handler i høy grad om hvilket rom det er til, og ikke minst hvilke aktiviteter man gjør der. Godt arbeidslys på kjøkkenet er for eksempel helt essensielt, men på soverommet er det det motsatte som gjelder.  

Varm belysning på soverommet fungerer best 

Ofte deler man opp i gult og hvitt lys, eller varm eller kald belysning. Dette er noe som kan påvirke produksjonen vår av melatonin, og det å ha lamper med varmt, gult lys, gjerne med dimmere, er en fin løsning hvis man sove best mulig. Hvis du ser etter den perfekte sengen til det nye soverommet deres, og ikke bare den perfekte belysningen, kan du lese mer om dette her

Det er mange av oss som sliter med å sove, og noe mange ikke vet er at vi kan forbedre søvnen vår ved å gjøre mange forskjellige små grep. Og det er ikke bare gjennom belysningen vår at vi kan gjøre noe for å bedre dette, men faktisk er belysningen vi omgir oss med i timene før vi legger oss faktisk mer viktige enn det vi kanskje tror. Belysningen kan nemlig støtte produksjonen vår av melatonin, eller minimere den. Og hvis vi vil sove godt om natten, er dette et viktig element å tenke over. 

Det er også verdt å tenke over belysningen vi bruker når vi skal på badet på natten for eksempel, der en dimmer, og varmt lys, kan være en god løsning. Dette øker sjansen for å bare sovne igjen når vi legger oss, og ikke våken av lyset på badet og derfor ha vanskeligere ved å sovne igjen.