Norge høyt på listene over oppussing

I Norge elsker vi å pusse opp. Vi elsker å kjøpe nye lamper, male vegger, bytte ut møbler og renovere både smått og stort i hjemmene våre. Og faktisk elsker vi det så mye at vi mange ganger har ligget fryktelig høyt på listene over hvilke land både i Europa og verden, det blir pusset opp mest. Om dette er noe vi burde være stolte over eller skamme oss litt over, er en helt annen sak. Men her skal vi nemlig snakke om hvordan man få følelsen av noe nytt og spennende – uten å faktisk pusse opp!

Man kan nesten ikke lese nyheter i norske nettaviser uten at man ser reklamer for oppussing, belysning og interiør. Og dette er ikke så overraskende når man tenker på hvor mye vi nordmenn faktisk pusser opp. Men hvordan kan man få den deilige følelsen av noe nytt, uten å bruke alt for mye penger og ressurser på prosjektet?

Enkle grep med stor effekt

Her er noen av de tingene du kan gjøre i hjemmet ditt, som verken koster mye, eller krever noe særlig innsats eller ressurser.

  • Tenk på belysningen. Belysning er et av de punktene som ofte blir oversett når vi pusser opp, men faktisk er det et av de aller mest virkningsfulle grepene vi kan ta. Belysning har nemlig makten til å transformere rommet. Tenk på hvilken belysning som passer hvor og til hvilken aktivitet og sørg for å tenke mulighet for å dimme inn i planene dine. Det å kunne dimme belysningen din har nemlig stor effekt.
  • Maling! En ny farge på veggene kan alene gjøre at rommet føles helt nytt.
  • Ommøbler. Dette sier seg kanskje selv, men det å bruke det man allerede har, til å skape noe helt nytt, er et veldig undervurdert alternativ til oppussingen.