Sånn optimerer du belysningen i hjemmet ditt

Nå som høstmørket kommer snikende blir det plutselig veldig viktig å ha riktig belysning hjemme. For selv om vi kanskje kan glemme det litt i løpet av sommeren og våre, fordi vi nesten aldri trenger å skru på lysene inne fordi det er dagslys så lenge, så er det litt av en oppvåkning vi får om høsten. For lyset påvirker ikke bare hvor godt vi ser, men også humøret vårt – og dette må vi ta ekstra godt vare på i den mørke tiden. 

Lamper og belysning har flere funksjoner i hjemmene våre. Det har praktiske funksjoner, for de som elsker å lese nyheter – 24 timer i døgnet for eksempel, men de er også en del av interiøret vårt. Det at de skal oppfylle både praktiske og estetiske oppgaver, gjør det ekstra viktig at man planlegger godt før man kjøper seg noe nytt innenfor belysning, sånn at man kan optimere resultatet. 

Sånn velger du belysning 

Det kan være litt vanskelig å vite hvor man skal begynne når man skal velge belysning til hjemmet. Her får du tips til noen av de tingene som er smart å tenke over: 

  • Hvilken funksjon skal belysningen ha? Lys til for eksempel skrivebord eller kosekrok er for eksempel veldig forskjellige. 
  • Hvordan kan lampen best mulig kommunisere stilen din og den generelle estetikken i hjemmet ditt? Dette vil hjelpe deg å velge noe som passer inn og ikke ender opp med å skille seg alt for mye ut – uten at dette er meningen. 
  • Er det aktuelt å velge noe med dimmer? Om høsten og vinteren kan det å ha mulighet til å bruke dimmer være noe som faktisk kan være veldig viktig. Dette kan hjelpe deg med å tilpasse stemningen i hjemmet fra for eksempel leselys til sofakos med serier.