Lær deg å investere smart på nettet

Investering er blitt utrolig populært de siste årene, også for helt vanlige nordmenn med sparepenger i banken. Derfor er det interessant å se litt nærmere på hvordan man kommer i gang som nybegynner, og hvordan du enkelt kan komme i gang med å sette sparepengene dine til å arbeide for deg. Det er nemlig ikke så vanskelig som du kanskje tror.  

Hvor skal jeg begynne? 

Du skal rett og slett begynne med å tenke på hvor mye du er villig til å investere, og hvor høy risiko du tenker at du vil ha. Det finnes mange måter å investere på, men som regel skiller man mellom to ulike investeringsstrategier – aktiv eller passiv investering. Når man investerer aktivt, så er man hele tiden ‘på’ og gjør raske handler for å oppnå gevinst her og nå, mens passiv investering krever at man tenker litt mer langsiktig. Hvis du er nybegynner, kan det i mange tilfeller være en god ide å tenke langsiktig og spre risikoen din over flere objekter.  

Hva skal jeg investere i?  

Når du har funnet ut av hvilken strategi du vil bruke, skal du finne ut av hva du vil investere i. Du kan investere i alt fra aksjer og aksjefond til råvarer og kryptovaluta, og det er lett å investere online.  

Hvor skal jeg investere? 

Det er mange steder på nettet kan man handle med aksjer og andre finansielle instrumenter. Når du har funnet ut av hva du skal investere i, så er det lurt å finne en handelsplattform på nettet som lar deg handle med det du har bestemt deg for. Hvis du for eksempel vil handle med kryptovaluta eller store amerikanske aksjer som Apple og Amazon, så skal du se nærmere på en side som etoro. Her betaler du ikke kurtasje, bare et lite gebyr når du setter inn penger på plattformen, for å konvertere innskuddet til USD. Det er også en plattform som egner seg helt perfekt for nybegynnere.